Sessie ruimte voor Trauma release breathwork ceremonie met Sacred Cacao

Trauma Release Breathwork Ceremonie met Sacred Cacao

Wat houd een ‘Trauma Release Breathwork Ceremonie’ nou precies in? En wat doet ‘Sacred Cacao’ nu eigenlijk precies met je? In dit jaar doe ik veel aan zelfontwikkeling en daarom was ik opzoek naar een Cacao sessie. Zo kwam ik in contact met Valerie van Redivine.nl. Met Valerie heb ik een Trauma Release Breathwork ceremonie met Sacred Cacao mogen ervaren. In deze blog vertel ik wat zo’n sessie precies inhoud.

Wat is Trauma Release Breathwork?

Wanneer we een trauma ervaren slaan we spanning op in ons lichaam. Soms doen we dit bewust, vaak onbewust. De onbewuste opgeslagen spanning kan vaak zorgen voor problemen in ons dagelijks leven. Onze energie kan niet volledig vrij stromen en dit kan zich resulteren in bijvoorbeeld lichamelijke of psychische klachten. Bij een trauma realease breathwork ga je ‘verbonden ademen’. Dit wil zeggen dat je ademhaling aansluitend is, oftewel in en meteen weer uit. De verbonden ademhaling brengt je oorspronkelijke ademritme weer terug. Zo kunnen de onderdrukte emoties op dat moment alsnog doorleeft en toegelaten worden.

De werking van Sacred Cacao 

Sacred Cacao zorgt voor het openen van je hart en helpt het de liefde in jezelf vrijer te laten stromen. De pure cacao wordt gedronken. Dit kan aangemengd worden met bijvoorbeeld amandelmelk of water. Valerie kiest ervoor om het te mengen met water zodat het zo puur mogelijk blijft. Je drinkt de sacred cacao tijdens een meditatie om zo meer verbinding met jezelf te kunnen maken. Zo zijn we in staat om onszelf te verbinden met de liefdevolle energie in ons lichaam. Op die manier kunnen we terug keren naar onze ware essentie.

 

Heb jij een traumatische ervaring gehad? Heb jij lichamelijke klachten waar je niet vanaf komt? Voelt het alsof iets in het leven jou tegenhoud? Of wil je graag mooie inzichten krijgen? Denk dan eens aan een sessie met Valerie. Buiten deze sessie geven ze bij Redivine ook een ‘Emotional Release Ceremonie’. Meer informatie vind je op Redivine.nl