Mijn eigen atelier

Logo ArtFra

Al mijn hele leven ben ik creatief bezig geweest. Hetzij met schrijven, kleuren, het maken van sieraden of een poging tot tekenen. Maar vaak hobbymatig en vaak zonder doel. Nu mijn huidige werk steeds meer geautomatiseerd werd door mijn man merkte ik dat ik meer en meer bezig ging met die hobby. Zo maakte ik nog een body sieraad en begon ik te werken met beton. En besprak ik met mijn moeder de mogelijkheid voor een cursus realistisch fijn schilderen met olieverf.

Nu ik steeds meer bezig was had ik ook een goede plek nodig om bezig te kunnen. Een eigen plek. Een plek waar ik de spullen even kan laten staan zonder dat het een ander belemmerd, een plek waar ik een spetter of twee van verf kan laten vallen zonder een ander te frustreren en natuurlijk een plek waar ik mijn creativiteit zijn beloop kan laten gaan om zo mijn eigen stijl te ontwikkelen.

Dus ik ging op onderzoek uit. Via een vriendin van mij kwam ik bij een leuke plek terecht. Maar ik wilde me niet focussen op één ding en ben ik verder rond gaan kijken. Hoewel de plek die ik via mijn vriendin gevonden had heel aantrekkelijk was, ben ik toch tegen een andere locatie aangelopen die voor dit moment beter bij mij past.

Dus sinds 1 november huur ik een atelier ruimte in het centrum van Apeldoorn. Gallery ArtFra. Een gallery waar reeds twee schilders inzitten. Ik voel mij vereerd dat ik samen met Bert Diks en Nard Kwast in deze Gallery werkzaam ben. Ook voel ik mij vereerd dat ik meteen wordt opgenomen in deze familie en dat ze benieuwd zijn naar mijn ideeën.

Nu zit ik hier sinds 1 November. Ik heb de eerste week gebruikt om een beetje te settelen. En deze week begin ik met het testen van de verschillende middelen die ik gebruik. Welk beton kan ik bijvoorbeeld het beste voor wat gebruiken? En wat is het fijnste bladgoud om te gebruiken? Welke verf werkt het best en welke doeken kan ik het beste kopen? En soms loop ik binnen bij Bert of Nard, want dan is er altijd wel iets dat ik leer. Zo zijn er een hoop dingen om te ontdekken en leren.

Één ding weet ik in ieder geval zeker, ik ga het hier prima naar mijn zin hebben.

Talk with me

Follow:

Leave a Reply