Halloween Party American Style

Halloween Party American Style

Zoals sommige van jullie weten ben ik een echt gezelligheidsmens en houd ik van leuke feestjes. Omdat festivalletjes en concerten soms erg duur kunnen zijn is het super leuk om thuis een feestje te organiseren. Dit kan een Cocktail Party zijn of zoals ik nu aan jullie zal toelichten een Creapy Halloween Partry in American Style.

2013-11-02-23.08.40

Bedenk je goed van te voren dat je mensen over de vloer krijgt en er dus geleefd zal worden. Ruim daarom alle belangrijke dingen goed op zodat deze niet kunnen beschadigen of vies worden. Sluit deuren waar je geen toegang toe wilt verlenen voor je gasten en hang er een leuk creapy bordje op. Ik zelf woon samen met mijn vriend in een heel leuk appartementencomplex in het centrum van Apeldoorn. Ik heb niet een geweldig groot huis maar plek voor een feestje is er altijd.

Benodigdheden:

 • Stel leuke vrienden
 • Schmink, eyeliner, enge lenzen, nep bloed
 • Verkleedkleren
 • Donkere doeken of zwart grondzeil
 • Papier, schaar, lijm, printer, karton, kleurpotloden, nep spinnen en spinnen rag
 • Lege melkpakken, stiften, touw, breekstaafjes (glow in the dark), ballonnen en oude lakens
 • Keukenmessen, lepels
 • Wat kleine hapjes en snoep
 • Plastic bekertjes
 • Drank
 • Ipod met muziek en boxjes

What to do First
Het is natuurlijk belangrijk om een datum te prikken, doe dit op tijd zodat niemand een excuus heeft dat hij of zij niet kan komen. Nu is Halloween altijd op 31 oktober maar helaas valt dit niet altijd in het weekend. Heb je een goed weekend gekozen stuur dan een leuke uitnodiging zodat al je vrienden op de hoogte zullen zijn. Vertel je vrienden dat jij zorgt voor leuke aankleding, de locatie en wat hapjes maar dat ze zelf hun eigen drinken mee moeten nemen. Dat scheelt jou in de kosten en in het sjouwen. Mocht je dit alles gedaan hebben dan is het tijd om opzoek te gaan naar je kostuum en aankleding voor je huis.

Aankleding huis
Als ik een feestje geef wil ik dat het er één is die de boeken in kan. Daarom wilde ik het echt leuk aankleden en mijn creativiteit de kost doen. Ik ben begonnen met een leuk bordje op de deur: Haunted House. Ik heb uit een oude kartonnen doos een stuk gesneden met een stanleymes. Daarna heb ik een papier uitgeprint met de tekst Haunted House in een leuk lettertype. Met kleurpotloden heb ik dit ingekleurd. Voor extra dimensie heb ik er leuke vleermuizen opgeplakt waarover ik straks meer vertel.

Haunted House

Zo’n zelfde bordje heb ik gemaakt voor The Cemetery. Je kunt ervoor kiezen om zelf een grafsteen te maken. Ik zal hieronder wat linkjes zetten met DIY filmpjes van youtube waarin je kunt zien hoe je dat zelf kunt doen, ik heb ervoor gekozen om er 1 te kopen omdat hij niet te duur was en ik al druk zat was. Ik heb dus bij de voordeur een klein kerkhofje gemaakt met kaarsjes in potjes, een grafsteen, pompoenen, bladeren en vleermuizen. Van de vleermuizen zal ik straks een foto plaatsen zodat je deze zelf ook kunt printen en knippen.

Ik heb aan een vriendin gevraagd of ze mij wilde helpen met wat kleine dingen zodat ik niet alles zelf hoefde te doen. Zij is voor mij haar tuin ingegaan en heeft daar een zak vol met bladeren bij elkaar geraapt zodat ik deze bij ons boven voor de deur in de gang kon leggen en her en der op tafel ter decoratie (als verrassing zat er een spin tussen wat er voor zorgde dat ik als een idioot stond te springen op de gang want ik houd zo van spinnen, NOT!) .

Ook heb ik grotere vleermuizen uitgeprint en uitgeknipt en door mijn huis heen op de muren en deuren geplakt. Dit kun je makkelijk met plakband doen door een stukje plakband aan zijn eigen uiteinde te plakken waardoor je een soort van dubbel tape krijgt.

halloweenvleermuizen
De Pompoenen
Ik heb bij de Intratuin pompoenen gekocht. Ik heb gekozen voor 1 grote originele, 1 grove groene, 1 kleinere originele en 3 hele kleintjes. Het heeft mij nog verbaasd hoe duur deze krengen zijn maar ik was helaas te laat om ze bij een boer te kopen omdat ze daar overal al op waren. Je moet een pompoen namelijk niet te lang van te voren hebben anders wordt hij al te zacht voor je erin gesneden hebt. Om ook inspiratie op te doen voor de pompoenen heb ik even wat afbeeldingen op google opgezocht.

Daarna heb ik de pompoenen gewassen. Met een stift ben ik op de pompoenen gaan tekenen wat ik uit wilde snijden. Let er met de bovenkant op dat je grove lijnen maakt zodat je de top er makkelijk af kunt halen (schuin insnijden). Begin dan met de top. Je zult merken dat dit erg lastig is dus neem er de tijd voor. Als je de top los trekt zul je zien dat er wat inhoud meekomt. Nu je in de pompoen komt kun je beginnen met uithollen.

TIP: Als je het uitgeholde gedeelte van de pompoen bewaard kun je hier een leuk effect mee maken bij 1 van je pompoenen. Maak bijvoorbeeld een pompoen die misselijk is en heeft overgeven.

Om de juiste dikte te krijgen kun je een kop spelt door een aantal punten drukken. Mocht je tijdens het uithollen tegen de punt aan lopen dan weet je dat je genoeg hebt uitgehold. Wanneer je klaar bent met uithollen  was de pompoen dan goed uit zodat alle pitten en natte slierten eruit zijn. Als je begint met het uitsnijden van de patronen doe dit dan zorgvuldig maar wees niet te perfectionistisch want het moet toch griezelig en creapy zijn. Het is best veel werk om de pompoen uit te hollen en te snijden dus neem hiervoor ruim twee dagen ( afhankelijk van hoeveel pompoenen je hebt natuurlijk)

PB030071

TIP: Om je pompoen langer goed te houden heb ik ze van binnen gedroogd met de föhn en daarna haarlak erin gespoten. De buitenkant heb ik ingesmeerd met vaseline zodat ook de buitenkant mooi vers blijft. Op internet zijn nog meer tips te lezen over een koud water bad e.d. maar dat heb ik zelf nog niet geprobeerd.

Doodskoppen
Ik heb van die plastic melkpakken doodskoppen gemaakt. Ik heb ze uitgeknipt en in de hal opgehangen met glow in the dark sticks. Dit geeft een heel leuk effect en het is extra aankleding. Ik kan alles gaan uittypen maar geef jullie liever het linkje van youtube.nl waarvan ik de informatie vandaan heb.

Creapy eyes
Dit is iets heel leuks om te doen en ook heel gemakkelijk. Spaar in de periode voor je feest al je wc- en keukenrollen op. Knip daar dan verschillende ogen uit en stop er vlak voor het feest een leuke glow in the dark stick in. Plak dan aan beide zijkanten de rollen af met duck tape zodat je geen last hebt van vals licht. Je kunt deze ogen leuk verstoppen in planten en alle hoekjes en gaten.

halloween-eyes
Mummy en Spookjes
Om een levensgrote mummy te maken heb ik een grote Winnie the Pooh knuffel gebruikt. Deze heb ik helemaal ingepakt met wc papier en in de woonkamer gezet als decoratie. Erg leuk om te zien en je bent er een klein half uurtje mee bezig. Het wc papier druk je op sommige plekken vast met kop spelden.

De spookjes heb ik gemaakt met ballonnen en met lakens die ik kapot kon knippen. Doe oude lakens over de ballon heen die je vast maakt met een visdraadje aan het plafond. Je knipt er twee ogen uit op de juiste hoogte en klaar ben je.

Alles bij elkaar
Ik heb thuis een constructie gemaakt waardoor ik het donkere grondzeil kon ophangen in de gang. Ik wilde de gang namelijk helemaal donker maken alsof de gasten een spookhuis binnen komen. Ik heb vervolgens een grote bamboeplant van de buren geleend en die in het donkere halletje in een hoek gezet, hierin kon ik dan mooi wat creapy eyes in plaatsen. Ik heb met lijmspray gespoten op het grondzeil en daar wat glow in the dark spinnenweb op geplakt met daarin wat nep spinnen verstopt. Ik heb her en der de doodskoppen opgehangen. Verder heb ik op de tafel met hapjes ook wat spinnetjes gegooid. Leuke servetten neergelegd en natuurlijk een bloederige bowl gemaakt ( rode vodka, bacardi, fruit, druivensap). Verder hingen er in huis wat slingers en overal spinnenwebben. Ook hebben we wat muziek gedownload en van horrorfilmpjes stukjes gepakt en achter elkaar gezet. Dit speelde we dan af op ons scherm voor een extra eng effect.

Make-up
Ik had nog een Alice in Wonderland pakje in huis dus ik besloot om als Living Dead Girl Alice te gaan. Om wat inspiratie op te doen ben ik gaan googelen naar wat leuke foto’s om te kijken wat ik zelf zou kunnen qua make-up en schmink. Uiteindelijk heb ik mij weer eens voor de spiegel gesetteld en ben ik gewoon aan de slag gegaan.

TIP: Kleed je eerst om voordat je met schmink en make-up begint zodat je je kostuum niet vies maakt wanneer je die nog over je hoofd aan moet trekken! Pak daarna een handdoek om je kleding weer te beschermen. Ook kun je een paar dagen van te voren een proef make up maken. Dan weet je al hoe lang je ongeveer bezig zult zijn.

Ik heb zelf een erg droge huid dus smeer altijd een lotion op mijn gezicht. Ik heb witte en zwarte schmink gekocht. De witte was de basis voor mijn gezicht. Ik ben daarna begonnen met lijntjes te trekken met een penseel met de zwarte schmink maar ben al snel overgestapt op de vloeibare eyeliner omdat dat een stuk makkelijker werkte. Op mijn lippen heb ik gewoon rode lippenstift gebruikt. Om mijn ogen echt eng te maken heb ik kleur lenzen gekocht bij de kostuumwinkel in Deventer. Let erop dat wanneer je lenzen koopt je goedgekeurde lenzen hebt. Je ogen zijn zeer belangrijk en je wilt geen beschadigingen oplopen. Probeer ze eerst eens een uurtje uit voordat je ze de hele avond in doet zodat je er een beetje aan kunt wennen. Verder heb ik nog wat plaksteentjes gekocht die ik bij mijn ogen kon doen en nep wimpers van de Kruitvat. Om het af te maken heb ik nog wat nepbloed in mijn nek gedaan dat naar beneden druipt.

Wanneer je een super geslaagd feestje hebt gehad kun je alle spullen netjes opbergen in een doos zodat je ze nog eens kunt gebruiken. Mocht je nog vragen hebben stel ze dan gerust!

Jason and Alice the living dead girl

Jason and Alice the living dead girl

DIY Hier het beloofde filmpje voor het maken van de doodskoppen (sorry voor het slechte geluid):

Hier een filmpje hoe je je eigen grafsteen kunt maken:

Talk with me

Follow:
Marit

Leave a Reply