About

Wie is Marit?

Ik ben een jonge vrouw van 30. Ik weet nooit wat ik wil, verander 100x van gedachten en maak eigenlijk nooit iets af. Ik houd van het leven en ik leef iedere dag dan ook zoals ik hem op dat moment wil beleven. Mijn vrienden en familie vinden mij; spontaan, vrolijk, uniek, lui, nymfomaan, vriendelijk, zorgzaam, irritant, perfectionist, een boefje, gezellig, passievol, gestoord, lief, los en als ik van je houd, dan houd ik onvoorwaardelijk van je. Ik heb te veel hobby’s waaronder schrijven, sieraden maken, zeilen, sporten, gamen, tech en uitgaan. Voornamelijk zullen dit dan ook de punten zijn die hier op mijn blog terug zullen komen.

Ik sta bekend om mijn verschillende gezichten en stijlen die door de jaren heen zijn ontstaan. De ene avond zit ik heerlijk in mijn huispak en de volgende dag ben ik de hele dag bezig met mijn uiterlijk. Dan wil ik er bijvoorbeeld in de avond op en top uit te zien. Want zeg nou eerlijk, als vrouw zijnde is er niets zo lekker als jezelf sexy voelen. Verder ben ik een echt gezelligheidsmens die kneuterig spelletjes speelt met vrienden of helemaal los gaat op een festival met vriendinnen.

‘Een vaste plek hebben ken ik niet!’

Ik ben geboren op de verhuisdag van de familie. Van Eindhoven naar Vlissingen, maar de Brabantse roots stroomde al door mijn bloed dus in de ochtend, wanneer het verhuisbedrijf up and running was, moesten mijn ouders zich haasten naar het ziekenhuis. Ik werd geboren. Door de jaren heen heb ik  in Vlissingen en Alkmaar gewoond, meer ben nu gevestigd in Apeldoorn. Je snapt ook wel waarom ik een liefde heb voor reizen, een vaste plek hebben ken ik niet!

Bij mijn eigen ontwikkeling haperde het nogal eens. Ik ging van de HAVO naar de MAVO, kreeg een studievertraging bij mijn SPW en toen ik uiteindelijk CMV ging studeren aan het HBO in Utrecht besloot ik eind derde jaar te stoppen met de opleiding omdat het me ontzettend ongelukkig maakte. Met een kleine studieschuld stond ik met lege handen en wist ik niet wat ik moest doen. Ik werkte al jaren in de horeca en ben daarnaast verschillende dingen gaan doen binnen ons sociaal stelsel. Van thuiszorg naar BSO juf en weer terug naar de horeca.

Uiteindelijk begon ik voor mijzelf met een glossy stadsmagazine wat ook geen succes bleek te zijn. Na 2,5 jaar gewerkt te hebben bij Holland Casino ben ik nu mede eigenaar geworden van het bedrijf van mijn vriend. Samen werken waar we willen, hoe we willen en wanneer we willen. Perfecte timing dus om nu weer lekker te schrijven, maar dan in een nieuw jasje.

ByMarit.com

Ik blog al sinds 2014. Ik vind schrijven leuk en mijn partner is zakelijk dus 1 en 1 werd 2 en ik begon een blog. Dit was Beautymind.nl. Ik kon hierin mijn creativiteit kwijt maar ik merkte aan mijzelf dat ik het moeilijk vond om over beauty te schrijven omdat ik zelf niet zo’n ‘Beauty Queen’ ben. Ook had ik een blog voor het zeilen. Rebelsje.nl. Hierin schreef ik over het zeilen, ons kleine yachtje en vlogs van onze reizen. Daarnaast deed ik zakelijk Heelfashion.nl er nog bij al bleef daar een succes uit. Ik merkte aan mijzelf dat het hebben van drie blogs er voor zorgde dat mijn motivatie verdween. Voor welke blog moet ik vandaag schrijven? Wat moet ik voor die blog niet vergeten? Je kent het wel. De druk werd te hoog en de lol was er vanaf.

Toen ik 30 werd zei ik tegen mezelf ‘En nu is het afgelopen, geen smoesjes meer, geen lui gedrag vertonen en jezelf niet meer wegcijferen voor een ander’. Helaas was dat al ver te zoeken op mijn feestje. Toch rekening houden met anderen. Begrijp me niet verkeerd ik houd graag rekening met anderen, maar soms gaat dit ten koste van mijzelf. Dus tijd voor verandering.

‘Society is going to judge me anyway, so I do whatever I want to do ;)’

ByMarit word daarom een alles in 1. Er zal genoeg zijn waar je je als lezer mee kunt identificeren. Een blog waar ik echt geen blad voor de mond neem. Waar ik niet denk aan hoe een ander denkt over mij of mijn gedachtes, maar hoe ik nadenk over situaties, over mijn gevoelens en mijn ervaringen. Dit betekent, en dit gaat voor mij lastig worden, dat ik niet meer rekening houd met familie en vrienden. Niet in die zin dat ik mij niet meer terughoudend ga gedragen. Dus er zullen momenten komen dat ik iets schrijf wat andere liever niet lezen ;).  Ik ben ooit een blog begonnen omdat ik graag wil delen. Ik wil leren en ontmoeten. Dat kan alleen als ik mijn ware ik laat zien!